Dátum: 23-11-24 10:16

Testvériség Délutánja


„Gyermekeim, ne szeressünk se szóval, se nyelvvel, hanem tettel és igazsággal.” (1Jn 3,18)
2023. november 16-án (csütörtök) délután 16 órakor került megrendezésre az
Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánia udvarán a Testvériség Délutánja elnevezésű rendezvény. A szervezők célja e program megvalósításával az volt, hogy Szent Erzsébet napjához közeledve és a Szociális Munka Világnapja apropóján szolidaritást vállaljanak mélyszegénységben élő embertársaikkal.

A rendezvény elején a szervezők képviselői köszöntötték a jelenlévőket, majd az
SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola tanulói és tanárai egy rövid énekes műsort adtak elő. A program keretében melegételt, palacsintát és süteményeket fogyaszthattak a résztvevők a szervezetek önkénteseinek segítségével.
Az eseményen több, mint 100 fő rászoruló vett részt, akik vacsora közben és az azt követő beszélgetések mellett citera zenét hallgathattak a Rúzsa Sándor Népdalkör és Citerásai előadásában.
A rendezvény szervezői összefogással, közös együttműködéssel és hagyományteremtő szándékkal valósították meg a programot, bízva abban, hogy a testvéri közösséget, amely az este folyamán kialakult, a jövőben is meg tudják őrizni. A legfőbb üzenet az volt az, hogy legyen bárki, bármilyen elesett a szeretet közvetítésével enyhíthetünk embertársaink szenvedésén úgy, hogy a közömbösség helyett a testvéri odafordulást helyezzük előtérbe.


A rendezvény szervezői:
1. Fokolare Mozgalom
2. Máltai Szeretetszolgálat
3. Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász
4. Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánia (Újszegedi Plébánia)
5. SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola
„Mert ahogy lélek nélkül halott a test, a hit is halott tettek nélkül.” (Jak 2,26)


A cikket írta: Kormosné Molnár Gyöngyi

 

Fotók a Galériában