Dátum: 16-04-12 13:58

Ideje: Novembertől márciusig szerdánként 15 órai kezdettel
Önkéntesek jelentkezését várjuk itt
A szolgálat elérhetősége: Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász, 6723 Szeged, Csongor tér 8.

Mobil: 20/823 3779

Télen szerdai napokon zsíros kenyérrel és forró teával, alkalmanként további adományokkal igyekszik enyhíteni a fedél nélkül élők ínségét a Teajárat. Szeged városában hetente más-más segélyszervezet viseli gondját a hajléktalanoknak hasonló módon: Szerdánként a Karitász autója rója a várost.

A Teajárat több mint két évtizedes hagyományra tekint vissza. Részben élelmiszert (zsíroskenyeret) és forró teát adunk a fedél nélkül élőknek, hogy kissé átmelegedhessenek. Ugyanakkor az odafigyelés, a beszélgetések révén igyekszünk bennük tartani a lelket.

A Teajáratot a Karitász munkatársa vezeti, és önkéntesek bevonásával működik. A szerda délutánok a zsíros kenyerek és a tea elkészítésével kezdődik. Ezt követően autóval felkeresik a városnak azokat a köztereit, ahol hajléktalanok élnek. A Karitász szakavatott munkatársai ismerik és folyamatosan figyelemmel kísérik, hogy hol találhatók rászorulók.

A Teajárat önkéntesek bevonásával működik. Középiskolások, egyetemista korúak és felnőttek egyaránt csatlakozhatnak hozzánk. Iskolások számára igazolást is tudunk adni, itt végzett tevékenységüket beszámíthatják a közösségi Iskolai Közösségi Szolgálatba (link az Iskolai Közösségi Szolgálat menüpontra).

A Teajárat nem merül ki az élelmiszer- vagy adományosztásban. Emberi találkozások ezek, amelyek emberségükben is megerősíti a legnehezebb sorsú testvéreinket.