Dátum: 23-06-14 08:53

Karitász találkozó

Lelki hétvégét tartottunk Június 9-10-én, melynek Ágotafalva® adott otthont. A Szeged-Csanádi Egyházmegye minden részéről jöttek csoportvezetők és önkéntesek, hogy lelkileg feltöltődjenek, kikapcsolódjanak és eszmét cseréljenek.

 

A találkozó péntek délelőtt egy terepbejárással kezdődött, bemutattuk az önkénteseknek Ágotafalvát®. Séta közben kicsit a történetét hallgatva, hogy honnan indult, és hova fejlődött fel az elmúlt 5 évben, amikortól már az Ágota Alapítvány kezelésébe került a terület, amely egész évben gazdag programokat nyújt állami gondoskodásban lévő fiatalok számára.

Kora délután az Egyházmegyei Karitász szakmai koordinátora és frissen szentelt diakónusa Kothencz János tartott rekollekciót, majd csendben elmélkedve mindenki elvonult, hogy átgondolhassa a hallottakat.

Az este egy közös tábortűz melletti jókedvű beszélgetéssel, zenehallgatással, szalonnasütéssel záródott.

Másnap az irodavezető Ancsa-Molnár Hajnalka tartott beszámolót a Karitász tevékenységekről, aktuális feladatokról, kiemelte az önkéntesek toborzásának fontosságát, valamint a rászoruló családok öngondoskodó programokba való bevonását.

Zárásként a délelőtti szentmisét Kiss József dusnoki plébános celebrálta.

Képekért kattintson ide: GALÉRIA