Dátum: 23-09-11 15:51

Egyházmegyei karitászunk szeptember 9-én tartotta meg az Szociális-karitatív önkéntes tréning 2. részét az arra jelentkező önkénteseknek, ezúttal Gyulán.

Több településről jöttek csoportvezetők és önkéntesek, úgy mint Békéscsaba, Csanádapáca, Csongrád, Gerendás, Kiszombor, Mezőhegyes, Nagyszénás, de a legtöbben a helybeli karitász csoporttól érkeztek, akik sokat segítettek a szervezésben.

E képzés célja, hogy az önkéntesek még jobban elmélyítsék tudásukat, gyakorlati tapasztalatokat is megosztott az előadó a hallgatókkal, ezzel is segítve a még professzionálisabb önkéntes szolgálatot.

Ebéd után Kovács Péter esperes-plébános úr meghívott mindenkit a nagy történelmi múlttal rendelkező Nádi-Boldogasszony templomba, ahol részletesen mesélt a szebbnél szebb festményekről, a Mária kegyképről, Apor Vilmos, akit ebben a templomban szenteltek püskökké.

A képzést Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgatója tartotta. Nagyon köszönjük neki az élménydús és színvonalas képzést, a hasznos gondolatokat.

Köszönjük a szervezés előkészítésében a helyi csoport aktív közreműködését.

A képzésről készült képeket a Galériánkban találhat IDE KATTINTVA